Telefon: +385 43/335-330, Mob: +385 91 61 99 466, Email: info@maletic.eu

Pravila privatnosti te zaštita osobnih podataka prema GDPR zakonskim obvezama

Uvjeti čuvanja podataka

Vaša privatnost i sigurnost Vaših podataka nam je od iznimne važnosti pa s Vama želimo podijeliti pravila koja smo implementirali u svoje poslovanje. Vaše osobne podatke nećemo prodati niti na bilo koji drugi način ustupiti trećoj neovlaštenoj osobi, ni u koju svrhu, pa tako ni u svrhu ostvarenja promotivnih aktivnosti treće strane osim u slučaju provođenja dijagnostičkih postupaka te za potrebe operativnih zahvata ili dopunskih zdravstvenih tretmana u drugim zdravstvenim ustanovama koji su povezani sa ugovorenim tretmanima.

Posebno naglašavamo kako je liječnik obvezan čuvati sve što sazna o zdravstvenom stanju pacijenta, i to kao liječničku tajnu. Liječničkom tajnom smatraju se svi podaci koje liječnik sazna o pacijentu, njegovim osobnim, obiteljskim i socijalnim prilikama, a prilikom obavljanja svoje struke.

Liječnik je obvezan voditi točnu, iscrpnu i datiranu medicinsku dokumentaciju u skladu s propisima o evidencijama na području zdravstva, koja u svakom trenutku može pružiti dostatne podatke o zdravstvenom stanju pacijenta i njegovu liječenju. Liječnik je obvezan tu dokumentaciju na zahtjev predočiti ministarstvu nadležnom za zdravstvo, tijelima državne uprave u skladu s posebnim propisima, Hrvatskoj liječničkoj komori ili sudbenoj vlasti.

Liječnik ili odgovorna osoba zdravstvene ustanove, trgovačkog društva ili druge pravne osobe koja obavlja zdravstvenu djelatnost obvezni su dokumentaciju koja se čuva na elektronskom mediju osigurati od mijenjanja, prijevremenog uništenja ili nedopuštenog korištenja. Na zahtjev, liječnik je obvezan pacijentu na uvid ustupiti svu medicinsku dokumentaciju koja se odnosi na dijagnostiku i liječenje njegove bolesti. Medicinska dokumentacija sastoji se od kartona sa statusom, povijesti bolesti te fotografija.


Koje podatke prikupljamo:

Dobrovoljno nam dajete osobne podatke (ime, prezime, kontakt podaci, adresa, osobna anamneza, obiteljska anamneza) u svrhu vršenja usluga iz područja estetske medicine, a prilikom:
● pregleda i konzultacija
● komunikacije s pacijentom
● liječenja i estetskih zahvata
● izrade ponuda i računa
● izrade plana tretmana
● vođenja zdravstvenih kartona pacijenata
● vođenja evidencije tijekom zahvata
● praćenja zadovoljstva pacijenata
● kontrolnih pregleda.


U svrhu gore navedenih obrada prikupljamo sljedeće osobne podatke:

● Ime i prezime
● Adresa
● Spol
● Datum rođenja
● OIB
● Telefon
● Mobitel
● E-mail
● Ime, adresa i telefon najbližeg srodnika
● Podatke o prošlom i trenutnom zdravstvenom stanju
● Podaci o zdravstvenoj dijagnozi/dijagnozama (ako postoji)
● Podaci o izvršenim tretmanima i terapijama
● Fotografije prije, u toku i nakon zahvata

Podatke u svrhu liječenja prikupljamo, obrađujemo i čuvamo na temelju zakona i u skladu sa zakonom.
Prilikom posjeta našoj web stranici, možemo prikupljati podatke o prometu, lokaciji te druge komunikacijske podataka. Više o tome na Cookie Policy. (čl.7).


S kim dijelimo podatke

Podaci koje nam ustupite u sklopu izvršavanja naše usluge mogu biti poslani našim izvršiteljima obrade, u svrhu vođenja knjigovodstva (podaci s računa). Te medicinskim ustanovama s kojima surađujemo (dijagnostički laboratoriji i druge ustanove). Po pitanju ugovora sklopljenih sa svojim partnerima, pobrinuli smo se da isti zadovoljavaju najviše standarde zaštite osobnih podataka.


Google Analytics


Google Analytics je alat za prikupljanje anonimnih podataka o korisnicima naših web stranica, koji prikuplja podatke o tome koliko često korisnici posjećuju naše web stranice, koje stranice posjećuju, u koje vrijeme ih posjećuju, koliko dugo na njima ostaju, iz koje zemlje dolaze I sl., i to pomoću kolačića te IP adresa. Sve navedeno prati se u sljedeće svrhe:

- za poboljšanje korisničkog iskustva
- za praćenje uspješnosti marketinških kampanja
- za analizu obrazaca ponašanja.Kolačići su tekstualne datoteke koje se nalaze na Vašem računalu kako bi se prikupile standardne internetske informacije.

Ove se informacije koriste za praćenje korištenja web stranice i za sastavljanje statističkih izvještaja o aktivnostima web stranice. Postavke svojeg preglednika možete podesiti tako da ne spremate kolačiće. Međutim, u nekim slučajevima neke od funkcionalnosti naše web stranice zahtijevaju kolačiće pa možda neće funkcionirati odlučite li ih ne prihvatiti.


Koja prava imate vezano uz prikupljanje i obradu osobnih podataka:

● na informacije o obradi vaših osobnih podataka;
● na ishođenje pristupa osobnim podacima o sebi;
● na zahtjev ispravljanja netočnih, nepreciznih ili nepotpunih osobnih podataka
● na zahtjev da se Vaši osobni podaci obrišu kad više nisu potrebni ili ako je obrada nezakonita
● na prigovor po pitanju obrade Vaših osobnih podataka u svrhe marketinga ili na temeljima povezanima s Vašom posebnom situacijom
● na zahtjev ograničenja obrade svojih osobnih podataka u posebnim slučajevima
● na zaprimanje svojih osobnih podataka u strojno čitljivom formatu te na slanje drugom voditelju obrade („prenosivost podataka”);
● na zahtjev da odluke koje se temelje na automatiziranoj obradi a koje se odnose na Vas ili znatno utječu na Vas te koje se temelje na Vašim osobnim podacima donose fizičke osobe, ne samo računala. U ovom slučaju također imate pravo izražavanja vlastitog stajališta te osporavanja odluke.


Kako nas možete kontaktirati

Za ostvarivanje svojih prava možete nas kontaktirati na e-mail info@maletic.eu ili putem ostalih kontakt podataka https://www.maletic.eu/kontakt.

Naručite se za besplatne konzultacije!

Nudimo stručan savjet i vrhunsku uslugu. Obratite nam se s povjerenjem.