Telefon: +385 43/335-330, Mob: +385 91 61 99 466, Email: info@maletic.eu

Proširene vene - tretman laserom ili radiofrekvencijom

Liječenje

Nošenje elasticnih carapa nije lijecenje, jer bolest i dalje postoji i progredira sa vremenom. U manjem segmentu se koristi sklerozacija – specijalna tekucina se ubrizga u venu, izvrši na odredeno vrijeme kompresiija. Na taj nacin se na manjim venama postiže okluzija. Ova metoda nije adekvatna za sve pacijente, a primjenjuje se samo na manjm površinskim venama ponajviše iz estetskih razloga. Pošto se venski zalisci konzervativnom terapijom ne mogu popraviti niti kirurški, jedini nacin je njhovo trajno uklanjanje zajedno sa proširenim venama. Klasicni kirurški tretman je tzv. stripping, odnosno uklanjanje vene saphenae – rez u preponi, prikaz vene saphene te njezino uklanjanje sve do predjela koljena ili gležnja – prema oboljelosti. Znaci i na tom drugom mjestu mora biti kirurški rez – ili oko koljena, ili iznad gležnja.


Najsuvremenije minimalno invazivne metode lijecenja

Zasigurno da je kod insuficijencije zalistaka vene safene najbolja metoda endovaskularnog laser tretmana u lokalnoj, tzv. tumescentnoj anesteziji. Zahvat se izvodi ambulantno, nakon operacije nema ožiljaka, a pacijenti mogu odmah iza tretmana otici kuci. U slucaju da postoje oštecanja zalistaka na obje noge i da ih treba operirarti to je moguce u jednom aktu uz endovaskularnu primjenu okluzije radiofrekvencijom.


Prednosti nakon izljecenja operativnim zahvatom endovaskularne okluzije laserom ili radiofrekvencijom

Nestanak oticanja kao i osjecaja težine u nogama i poboljšanje opceg zdravstvenog stanja je najbitnije. Važno je i napomenuti da ta operacija sprijecava oštecenje dubokih vena te kasnije mogucih izrazito teških komplikacija. Ne treba zaboraviti i na poboljšan estetski izgled noge, što je narocito važno kod ženske populacije. Nije zanemarivo niti poboljšanje estetskog izgleda nogu, te samopouzdanje kod izlaganja nogu pogledu.

Lasersko uklanjanje vena: prije tretmana Lasersko uklanjanje vena: poslije tretmana

    

    

   


Saznaj više: www.prosirene-vene.com/

Naručite se za besplatne konzultacije!

Nudimo stručan savjet i vrhunsku uslugu. Obratite nam se s povjerenjem.