Telefon: +385 43/335-330, Mob: +385 91 61 99 466, Email: info@maletic.eu

Uklanjanje celulita

Danas se smatra da 90% žena u svijetu ima celulit. Najčešća mjesta na tijelu na kojima se stvara celulit su natkoljenice i stražnjica, a može biti prisutan i na potkoljenicama, trbuhu, rukama… Celulit nije nužno vezan uz debljinu, pa ga tako mogu imati i mršave osobe.


ŠTO JE CELULIT?

Celulit su masne stanice koje navlače vezivno tkivo tvoreći nepravilne kvrgave površine na koži. Mišići u našem organizmu obavijeni su masnoćom, vezivnim tkivom te tekućinom koja naše tijelo opskrbljuje hranjivim tvarima i odnosi otpadne tvari. Masno tkivo je pričvršćeno mrežom vlakana (elastin i kolagen). Kada cijeli ovaj sustav dovoda hranjivih tvari i odnosa otpadnih tvari dobro funkcionira, ne dolazi do nastanka celulita, no kada je ovaj sustav narušen, dolazi do nagomilavanja otpadnih tvari te se vezivno tkivo zasiti tekućinom koja se s vremenom zgusne te dolazi do formiranja tzv. „narančine kore“.


ZAŠTO DOLAZI DO NASTANKA CELULITA?

Celulit se s toga javlja kao posljedica nedovoljnog unosa tekućine, nedovoljne fizičke aktivnosti, loše cirkulacije, loše prehrane. Ženski spolni hormoni pridonose nastanku celulita, pa je tako i hormonska kontracepcija uzrok celulita. U nastanku celulita veliku ulogu ima i genetika, a također se smatra da povećani stres pogoduje nastanku celulita.


KAKO SPRIJEČITI ILI UBLAŽITI NASTANAK CELULITA?

Na genetiku i hormone kao uzrok celulita se ne može utjecati, ali se zato može utjecati na druge uzroke celulita. Prehrana igra vrlo bitnu ulogu u nastanku celulita, pa se tako u borbi protiv celulita treba držati određenih prehrambenih savjeta. Treba se smanjiti unos masnoća u organizam, jesti više ribe, nemasnog mesa, voća i povrća, žitarica, nemasne mliječne prerađevine. Treba se smanjiti unos soli u organizam, te izbjegavati jesti pohanu, prženu i pečenu hranu, a umjesto toga jesti kuhanu i na pari pripremljenu hranu začinjenu maslinovim uljem i limunom. Konzumaciju alkohola i kave treba maksimalno smanjiti. Treba se povećati unos vode u organizam, te popiti barem 2 litre negazirane vode dnevno. Također se preporučuje konzumacija sokova od svježe istisnutog voća (1 limun i 1 naranča na 1 litru negazirane vode). Bilo bi dobro svako jutro popiti 1 žlicu prirodnog jabučnog octa razrijeđenog u 2 dcl mlake vode. U borbi protiv celulita uz zdravu prehranu od velike važnosti je fizička aktivnost, pa se tako preporučuje minimalno 3 puta u tjednu rekreirati se po 1 sat. To može biti vožnja bicikla, trčanje, plivanje, aerobic, tenis.


TRETMANI I OPERATIVNI ZAHVATI ZA ODSTRANJENJE CELULITA:

Osim navedenog, u poliklinici dr. Maletić za uklanjanje celulita preporučamo laserski tretman „Piano“. Tretman je apsolutno bezbolan, traje ovisno o površini tijela koja se tretira, u prosjeku oko 45 min. Tijekom tretmana laserska zraka djeluje preko kože na dio tijela na kojem je prisutan celulit. Ovim tretmanom se postiže topljenje celulita i zatezanje kože. Nakon tretmana je preporučljivo brzo hodati pola sata. Tretman bi se trebao ponoviti 3 puta u razmacima od mjesec dana. Za rješavanje tvrdokornijeg celulita preporučamo lasersku lipolizu ili laserom potpomognutu liposukciju kao operacijske tehnike.


Saznaj više: www.laserlipoliza.com/

Naručite se za besplatne konzultacije!

Nudimo stručan savjet i vrhunsku uslugu. Obratite nam se s povjerenjem.