Telefon: +385 43/335-330, Mob: +385 91 61 99 466, Email: info@maletic.eu

Presađivanje kose

Jedan od najvećih estetskih problema muškarca je ćelavost (aslopetio). Oko 20 posto muškaraca ovim problemom je pogođeno u dvadesetim godinama života. 30 posto u tridesetim i više od 40 posto u četrdesetim, i tako proporcionalno dalje. Ukoliko se radi o ćelavosti adrogenetičkog tipa, najdjelotvorije rješenje je estetska operacija transplantacije kose. Samo na ovaj način se može doći do konačnog i trajnog rješenja.Prijeoperacijska priprema obuhvaća laboratorijske analize krvi i urina te EKG, kao procjenu zdravstvenog stanja. Zahvat se obično izvodi u lokalno potenciranoj anesteziji.

Princip ove operacije je da se uzme komad vlasišta iz zatiljnog dijela (ili sljepoočnog) gdje je cirkulacija ponajbolja i gdje korijen trajno reproducira dlaku, te se daljnjim postupkom pod povećalom reže na što manje graftove koji se nakon takve pripreme presađuju u ubode na onom dijelu gdje je izražena ćelavost. Rana na zatiljku se zatvori šavovima koji se vade za osam dana. Nakon operacije ostaje se u stacionaru Poliklinike do drugoga dana. Krastice na mjestima transplantirane kose same otpadaju tijekom desetak dana. Vlasište se pere neutralnim blagim dječjim šamponom, lokalno se dnevno tretira s Minoxidilom. Očekuje se rast kose iz korijena za otprilike tri mjeseca. Nakon godinu dana postupak se može ponoviti tako da se postigne što bolji rezultat, odnosno što gušći raspored transplantiranog dijela vlasišta.

U Poliklinici Dr.Maletić obavljaju se i druge operacije estetske kirurgije za muškarce: ugradnja testis proteza, te operacije muškog splovila (obrezivanje, elongacija, podebljanje, ispravljanje zakrivljenosti itd.). Kod liječenja organske impotencije ugrađuju se najkvalitetnije amiričke penilne hidraulične proteze (AMS – American Medical Systems).FUE transplantacija kose

FUE metoda transplantacije kose predstavlja minimalno invazivnu i za sada najbolju metodu transplantacije kose. Zahvat se obavlja u lokalnoj anesteziji i potpuno je bezbolan. Pojedinačni folikuli dlake se uzimaju sa donorske regije, a to je najčešće zatiljak i transplantiraju u regiju gdje nedostaje ili je prorijeđena kosa. Folikuli dlake se uzimaju posebnim aparatom koji omogućuje vrlo precizno uzimanje folikula dlake bez oštećenja okolnih folikula i kasnije bez vidljivih ožiljaka. Nakon što se uzmu iz donorske regije folikuli se implantiraju na mjesto gdje želimo nadomjestiti kosu pomoću specijalnih skalpela i pinceta. Sve se obavlja uz pomoć povećala u obliku naočala ili mikroskopa. Ova metoda omogućuje izrazito precizan rad, gdje se folikuli mogu implantirati vrlo blizu jedan drugome, a smjer i kut rasta dlake se mogu dobro kontrolirati. Rezultati ove metode su odlični jer se postiže prirodan izgled rasta kose, bez vidljivih ožiljaka.


PREDNOSTI FUE TRANSPLANTACIJE KOSE U ODNOSU NA KLASIČNU STRIP METODU TRANSPLANTACIJE KOSE

- Nakon FUE transplantacije kose nema ožiljka, te je moguće nošenje vrlo kratke kose
- Oporavak je kraći, nema nošenja zavoja niti vađenja konaca
- Veća je preciznost, te se folikuli mogu transplantirati na manju međusobnu udaljenost
- Prirodan izgled nakon transplantacije, te bolji estetski rezultat
- Moguća je transplantacija folikula dlaka u područje ožiljaka u vlasištu ili obrvama, te bradi
- Mogućnost manjih transplantacija koje se mogu ponavljati u kratkom vremenskom periodu.
Rezultati FUE metode - dr. med. Ana Maletić - pogledajte video >>>

Ana Maletić o matičnim stanicama na HRTu >>>


Saznaj više: www.presadjivanje-kose.maletic.eu

Naručite se za besplatne konzultacije!

Nudimo stručan savjet i vrhunsku uslugu. Obratite nam se s povjerenjem.