Telefon: +385 43/335-330, Mob: +385 91 61 99 466, Email: info@maletic.eu

Estetska operacija nosa (Rhinoplastika)

Izgled lica, pa i sama ljepota koja iz toga proizlazi, uvelike ovise i o ljepoti te izgledu pojedinih njegovih dijelova. Upravo nos zauzima središnje mjesto u konfiguraciji lica, što je vrlo značajno u ukupnom dojmu. Zato su estetske operacije nosa jedan od najčešćih zahvata u estetskoj kirurgiji. Operacijom se rješava neprimjerena veličina i oblik nosa, bilo da je stanje prirođeno ili stečeno traumom.

Ukoliko je otežano disanje na nos, i taj problem se može riješiti tijekom kirurškog zahvata. Prijeoperativna obrada uključuje provjeru zdravstvenog stanja laboratoriskim nalazima krvi i urina, EKG-a, pregled anesteziologa. Operacija se izvodi u općoj ili lokalno potenciranoj anesteziji. Boravak u stacionaru uz medicinsku njegu je 1-2 dana, odnosno do vađenja tampona iz nosa. Sadrena imobilizacija nosa (gips) traje tjedan dana od operacije.

Nakon skidanja imobilizacije nos će još uvijek biti malo otečen, što će proći u narednih 1-2 tjedna. Ožiljka nakon kirurškog zahvata nema, odnosno skriven je unutar samih nosnica.Primjeri prije i poslije zahvata:


Naručite se za besplatne konzultacije!

Nudimo stručan savjet i vrhunsku uslugu. Obratite nam se s povjerenjem.