Telefon: +385 43/335-330, Mob: +385 91 61 99 466, Email: info@maletic.eu

Liposukcija

Liposukcija je metoda kojom se pomoću negativnog tlaka (aspiracijom), trajno odstranjuje potkožno masno tkivo na onim mjestima gdje je došlo do njegova prekomjernog nakupljanja. U tkivo koje se želi liposukcijom odstraniti, prvo se infiltrira posebna otopina koja ga razbije (hidroliposukcija).

Zahvat se izvodi specijalnim kanilama spojenim s izvorom negativnog tlaka, koje na željeno mjesto ulaze kroz nekoliko milimetara velike incizije. Današnjim načinom života, uz prekomjernu prehranu opterećenu nedovoljnom fizičkom aktivnosti i kretanjem, dolazi do jačeg nakupljanja masnog tkiva. Naročito su tome podložne regije: podbradak, gornji i donji dio trbuha, struk, vanjska i unutrašnja strana bedara i koljena (predilekcijska mjesta).

Na ovim mjestima je nemoguće postići zadovoljavajući rezultat dijetom, vježbom ili kozmetičkim tretmanom, već samo odstranjivanjem masnog tkiva metodom liposukcije. Upravo zbog toga ova operacija je sve češća u svijetu, a gotovo da i nema dijela tijela s kojeg se ovom metodom može uklanjati višak masnog tkiva (ruke, leđa, potkoljenice, stražnjica), te na taj način postići zadovoljavajuća tjelesna figura. U principu, na tretiranim dijelovima tijela više neće doći do ponovnog značajnijeg nakupljanja masnog tkiva. Prijeoperacijska priprema ovisi o anesteziji u kojoj se zahvat izvodi, a odnosi se na laboratorijske analize krvi i urina, EKG-a. Ovisno o veličini regije koja se namjerava tretirati, operacija se može izvesti u lokalnoj anesteziji (manje površine), spinalnoj za donji dio tijela, te općoj anesteziji. Nakon kirurškog zahvata ostaje se u stacionaru Poliklinike jedan dan. Potrebna je pošteda većih fizičkih aktivnosti tijekom nekoliko dana. Poslije operacije treba nositi specijalni steznik 30 – 60 dana.


Vibroliposukcija (PAL)

Vibroliposukcija, skraćeno PAL - Power Assisted Lipoplasty u prevodu znači, dodatnom snagom (misli se na vibriranje) potpomognuta liposukcija. Liposukcija je operativni zahvat kod koga se negativnim tlakom izvlači masno tkivo. Hidroliposukcija je postupak kod kojeg se prethodno usisavanju u masno tkivo ubrizga tekućina kako bi se razbilo. U ovom slučaju izvlačimo negativnim tlakom ne komadiće masnog tkiva, već gustu žutu masu razbijenog masnog tkiva. Znači: kvaliteta operativnog zahvata liposukcije ovisi o tekućini kojom se razbija masno tkivo, o negativnom tlaku, te o ruci operatera koja pomiče sondu kroz tkivo. Vibroliposukcija svemu ovome još pridodaje vibraciju sonde 10 herca u sekundi. Na ovaj način ubrizgavanje tekućine je ravnomjernije i bolje raspodjeljeno, a samo usisavanje kvalitetnije i sa manje oštećenja i podljeva. Kada vrh sonde izađe iz masnog tkiva prema koži, ili u dubini prema mišićima i njihovim ovojnicama, sonda se sama zaustavlja.

Prednosti:

1. Vibroliposukcija je procedura koja objedinjava klasičnu operativnu tehniku hidroliposukcije i najsuvremeniju tehnologiju za proizvodnju vibracija
2. Ova tehnologija omogućava skraćenje vremena trajanja operacije i naravno, vremena koje pacijent provede pod anestezijom.
3. Nadalje, ovom metodom je omogućena veća preciznost pri operativnom zahvatu.
4. Manja je trauma tkiva, manji su podljevi, manji su bolovi iza operacije, brži je oporavak i bolji konačni rezultati.

Ovo je jedini uređaj kod nas u Hrvatskoj i u Sloveniji. Za kupnju ovog uređaja savjetovali smo se sa vodećim estetskim kirurzima u svijetu: DR. ILOUZ – francuz, jedan od pionira liposukcije u svijetu, DR. LUIZ TOLEDO- jedan od najpoznatijih brazilskih estetskih kirurga, te DR. ANGELO REBELO- iz Portugala. Oni svi primjenjuju vibroliposukciju. Danas je u cijelom svijetu gotovo nezamislivo raditiu operaciju liposukcije bez pumpe kojom se ubrizgava tekućina u masno tkivo, te vibrirajuće sonde za usisavanje.


Primjeri prije i poslije zahvata:

Naručite se za besplatne konzultacije!

Nudimo stručan savjet i vrhunsku uslugu. Obratite nam se s povjerenjem.