Telefon: +385 43/335-330, Mob: +385 91 61 99 466, Email: info@maletic.eu

Laser lipoliza

Danas su liposukcije sa svojim pojedinim varijacijama, sigurno najzastupljenija procedura u svim medicinskim ustanovama koje se bave estetskim zahvatima diljem svijeta.


Posljednja riječ tehnologije kod liposukcija je upravo laserska lipoliza. Radi se o zahvatu kojim se topi masno tkivo i celulit uz pomoć fotomehaničkog učinka laserske zrake. U područje koje se želi tretirati ulazi se tankom laserskom sondom, zagrijavaju se, odnosno otapaju vezivne potkožne membrane te ovojnice masnih stanica. Masno tkivo se pretvara u masnu emulziju. Velika prednost laserske lipolize je što se sa njom može otopiti masno tkivo ispod same kože, za razliku od standardne liposukcije kod koje to nije moguće niti sa mikrokanilama. Ovo je neobično važno u slučajevima tvrdokornog celulita, kao i u slučajevima korekcije neravnina nakon već učinjene klasične liposukcije. Uz navedeno u potkožnom se tkivu na taj naćin djelovanjem laserske zrake stimulira i stvaranje kolagena i elastina ( biostimulacija tkiva ), pa je adaptacija kože, odnosno njeno stiskanje nakon zahvata na novonastalu situaciju adekvatnije. Nakon zahvata koža izgleda glatkije, nema neravnina kao valova koji su vidljivi obično nakon procedure standardne liposukcije. Steznik, ili pak u manjim slučajevima kompresivne čarape, nose se od 2-3 tjedna. U koliko se radi o otapanju masnog tkiva do cca 300 ml nije potrebno dodatno isisavati masnu otopinu ( INTERSTITIAL LASER LIPOPLASTY – Kim and Geronemus 2006 ), a u opsežnijim zahvatima se to radi obično manuelnom liposukcijom na šprice sa kanilama izuzetno malog promjera ( LASER ASSISTED LIPOSUCTION – Badin 2006 ).

PREDNOSTI:

Laser lipoliza je najnovija tehnika koja omogućuje emulzifikaciju i najtvrđeg masnog tkiva. Uz bolju adaptabilnost kože vezanu za stimulaciju kolagena i elastina ( neokolageneza – lifting učinak! ), znatno je manje krvarenje ( laserska zraka koagulira manje krvne žilice), te posljedično tome manji su i krvni podljevi. Još je važno navesti smanjeni poslijeoperativni otok, reduciranje poslijoperativnih bolova i eventualnih upalnih reakcija, te kraće nošenje kompresivnih čarapa i steznika. Sve navedeno doprinosi znatnom skraćenju poslijeoperativnog oporavka uz značajno bolje konačne rezultate koji se uz izvrsno uklonjene masne naslage očituju i u boljoj kondiciji kože tretiranog područja. Rezovi kroz koje ulazi laserska optička nit i mikrokanile su 1-2 mm.

ANESTEZIJA:

Zahvat se izvodi zavisno o veličini i broju regija – u lokalnoj anesteziji ( tzv. tumescentnoj), spinalnoj ili endotrahealnoj.

Naručite se za besplatne konzultacije!

Nudimo stručan savjet i vrhunsku uslugu. Obratite nam se s povjerenjem.