Telefon: +385 43/335-330, Mob: +385 91 61 99 466, Email: info@maletic.eu

Estetske operacije usana

Usne su vrlo važan dio lica, posebice u estetskom smislu. Nihova punoća pridonosi dojmu senzualnosti i ljepoti u cjelini,. Manji nedostatci se mogu korigirati šminkom, a za veće je potreban neki od kirurških zahvata ili postupaka. Danas se primjenjuju različiti zahvati – od klasičnog kirurškoga, pri čemu se uz sami kraj usne izreže (ekscidira) rub s pripadajućom kožom i potkožnim tkivom i zatvaranjem te rane šivanjem izvrne rub sluznice prema van, do umetanja umjetnih materijala koji trajno ostaju u usni. Ili se, pak, primjenjuje aplikacija nekog pripravka ili vlastitoga masnog tkiva injekcijskom terapijom.

Od umjetnih materijala kao injekcijska terapija prilično se dugo upotrebljavao tekući silikon, ali nedostatak je bio što se on ne razgrađuje, a oko sebe stvara granulome koji zbog zemljine sile teže padaju prema dolje, tako da rub usne prema okolnoj koži nakon nekog vremena ostaje prazan i treba ga popuniti. Time se dolazi u zatvoreni krug daljnjih aplikacija, a na kraju obično rezultira operativnim odstranjenjem silikona. Q-MED proizvodi RESTYLANE (hijaluronova kiselina), što se pokazalo kao vrlo dobar proizvod za popunjenje usana i ruba prema okolnoj koži. Preparat ostaje u tkivu oko 6 mjeseci. Nakon toga potrebno je postupak ponoviti.Trajniji rezultat je popunjenje usana vlastitim masnim tkivom.

S mjesta gdje ga ima (trbušna stijenka, stražnjica) uzme se motodom liposukcije masno tkivo, obradi i centrifugira te aplicira u usne. Nakon nekog vremena će se dio resorbirati, ali značajan dio ostaje. Eventualno radi daljnje korekcije, postupak se može ponoviti. Ovo je sigurno najkvalitetniji postupak jer vlastite masne stanice na novom mjestu počinju dalje živjeti. Zahvati na usnama obično se izvode u lokalnoj anesteziji, a sama operacija se obavlja ambulantno.


Primjeri prije i poslije zahvata:

Estetska kirurgija usana: prije tretmana Estetska kirurgija usana: poslije tretmana

Naručite se za besplatne konzultacije!

Nudimo stručan savjet i vrhunsku uslugu. Obratite nam se s povjerenjem.