Telefon: +385 43/335-330, Mob: +385 91 61 99 466, Email: info@maletic.eu

PRP tretmani

Platelet rich plasma ili PRP je krvna plazma bogata trombocitima; kao jedne od stanica krvi čovjeka trombociti na sebe vezuju mnoge faktore rasta koji su odgovorni za ubrzavanje procesa regeneracije i zacjeljenje tkiva. PRP se uspješno koristi kod liječenja mnogih ozljeda, u pomlađivanju vrata, šaka, lica i dekoltea, te djeluje protiv opadanja kose i stimulira rast kose.

Mi u Poliklinici Maletić upotrebljavamo nekoliko vrsta anestezije, ovisno o tome koje se područje obrađuje: kremu s anestetskim djelovanjem, hlađenje mjesta na kojem će se obaviti zahvat ili tretman (poseban stroj puše hladan zrak), a uveli smo i vibracionu metodu kojom se mjesto tretmana čini manje osjetljivim. Također dajemo i lokalnu blok anesteziju.

Kako se PRP dobiva iz krvi, vadimo pacijentu krv kao i za laboratorijske pretrage koju zatim centrifugiramo u posebno za to predviđenom stroju i plazma bogata trombocitima tako se separira od krvnih stanica. Slijedi dezinfekcija područja gdje će se ubrizgati PRP. Naravno je važno znati koliko duboko i na koji način valja ubrizgati PRP što je različito i ovisi o području. Kriva primjena i kriva dubina za posljedicu ima slabiji rezultat.

Mi, liječnici Poliklinike Maletić, razvili smo metodu uporabe frakcionog lasera koji kombiniramo s PRP-om i tako pri pomlađivanju lica postižemo izvrsne rezultate: koža se samo na površini lagano ošteti i PRP se utrlja u ta sitna oštećenja, poput ogrebotina. Dubina do koje djeluje PRP određuje se laserom, kao i gustoća regija gdje PRP prodire u kožu – tako PRP ulazi točno toliko duboko koliko treba da bi se postigao dobar rezultat. Moguće je blago crvenilo na području gdje smo umasirali PRP, no to nestaje nakon dan do tri. Preporučamo ponovne tretmane za četiri do šest tjedana. Zna se dogoditi da su naši pacijenti zadovoljni već i nakon jednog tretmana, pa ponavljanje nije potrebno.


KAKO PRP POSPJEŠUJE RAST KOSE

Ne samo da potiče rast kose nego i ojačava vlasi, stoga PRP primjenjujemo u slučaju raznih uzroka opadanja kose, kao kod hormonskog gubitka kose (androgena alopecija), kod gubitka dlake na određenim mjestima (alopecija areata) i kod ožiljčanog gubika kose. PRP je iznimno koristan prilikom transplantacije kose i doprinosi boljem zacijeljenu i snažnijem rastu kose, one transplantirane i vlastite. Svakako je i u ovom slučaju važno ubrizgati PRP na određenu dubinu kako bi ubrizgani materijal došao do matičnih stanica vlasi, odnosno folikula. Rezultati ove metode su izvrsni.

Preporučamo tretmane PRP-om na vlasištu nekoliko puta godišnje, najbolje svaka tri do četiri mjeseca, a radimo i druge protokole, što ovisi o situaciji vlasišta. Tretmani također ovise i o stanju vlasišta pojedinog pacijenta stoga nekada pri transplantaciji kose prvi tretman PRP-om primjenjujemo 20 dana prije zahvata, drugi prilikom transplantacije kose, a treći slijedi 45 dana poslije prve primjene PRP-a.

Kod nekih se pacijenata javlja crvenilo na vlasištu, koje u pravilu nestane sljedećeg dana.Vlasište prije PRP tretmana  /  Vlasište poslije PRP tretmana:

Naručite se za besplatne konzultacije!

Nudimo stručan savjet i vrhunsku uslugu. Obratite nam se s povjerenjem.