Telefon: +385 43/335-330, Mob: +385 91 61 99 466, Email: info@maletic.eu

Tretmani PRP-om

Tretmani PRP-om (plazmom bogatom trombocitima)


RPP je engleska kratica od Platelet Rich Plasma, a znači krvna plazma bogata trombocitima. Trombociti su sastavne stanice naše krvi, a oni sadrže brojne faktore rasta. Ti faktori rasta stimuliraju proliferaciju fibroblasta i keratinocita koji proizvode kolagen i keratin. Navedeni čimbenici su odgovorni za ubrzavanje procesa regeneracije i zacjeljivanje tkiva. Najčešća primjena PRP-a je kod liječenja ozljeda živaca, mišića, ligamenata, kostiju, sportskih ozljeda, pomlađivanja lica, vrata, dekoltea i šaka, te sprječavanja ispadanja i stimulacije rasta kose. Ovaj tretman je potpuno prirodan jer se koristi samo pacijentova krv, a s toga nema niti zabilježenih alergijskih reakcija. Tretman PRP-om se izvodi na slijedeći način: mjesto koje će se tretirati PRP-om namaže se lokalnim anestetikom da bi tretman bio bezbolan. Zatim se uzme manja količina pacijentove krvi ( kao u laboratoriju), krv se centrifugira u specijalnom uređaju da bi se odvojila plazma bogata trombocitima od ostalih stanica krvi. S mjesta koje će se tretirati se skine lokalni anestetik te se očisti dezinfekcijskim sredstvom. PRP se aplicira u ciljane regije. Postupak traje oko sat vremena ovisno o tome koliko regija i koje regije se tretiraju, te pacijenti nakon tretmana mogu napustiti polikliniku. Kontraindikacije za tretman PRP-om su slijedeće: aktivne infekcije kože, kožne bolesti, autoimune bolesti, teške metaboličke i sistemske bolesti, poremećaji zgrušavanja krvi te kod terapije protiv zgrušavanja krvi.


Tretman lica, vrata, dekoltea i šaka PRP-om

Kod pomlađivanja lica, vrata, dekoltea i šaka ovom metodom moguće je popuniti bore i druge estetske nedostatke na koži, te koži dati svježinu. Sastavni elementi PRP-a i njihovi proizvodi utječu na stvaranje kolagena i potiču kožu na regeneraciju. Prvi rezultati ovog tretmana vidljivi su nakon mjesec dana, te nakon toga postaju sve bolji i bolji kako se stvara kolagen i koža regenerira. Kod pomlađivanja lica ako postoji indikacija, tretman PRP-om često kombiniramo s laserskim tretmanom, pa tako frakcioniranim laserom napravimo sitna oštećenja na koži, te nakon toga u kožu umasiramo PRP. Laserom napravljena oštećenja omogućuju prodiranje PRP-a u kožu i djelovanje na cijelo lice, a površinski sloj kože će se uslijed djelovanja ovog tipa lasera perutati te će se tako skinuti površinski sloj kože što će doprinijeti svježijem izgledu lica. Veće estetske nedostatke i bore ispunimo PRP-om, tako što se PRP ubrizga tankom iglom u željeno područje. Oporavak nakon tretmana PRP-om je vrlo kratak, nakon zahvata je moguće crvenilo na tretiranom području, te po koji manji hematom. Idući dan je moguće nanijeti make up čime se prekriju eventualno nastali manji hematomi. Ukoliko se tretman PRP-om kombinira sa tretmanom frakcioniranim laserom oporavak je 2-3 dana koliko traje perutanje kože, te se nakon toga na lice može nanijeti make up. Tretman PRP-om ovisno o stanju lica i željama poboljšanja stanja se može ponavljati u razmacima između 4 i 6 tjedana. Ponekad je potreban samo jedan tretman, te se nakon toga preporučuju godišnji tretmani održavanja, a ponekad je potrebno tretman ponoviti nekoliko puta, te nakon toga nastaviti s godišnjim tretmanima održavanja.


Tretman ćelavosti PRP-om

Kod sprječavanja ispadanja i stimulacije rasta kose tretmanom PRP-a u većine pacijenata primijećen je ubrzan rast kose koja postaje dulja a same vlasi kose deblje u odnosu na netretiranu kosu. Sastavni elementi PRP-a i njihovi proizvodi utječu na formiranje novih stanica, žila te obnovu tkiva vlasišta. PRP se koristi kod androgene alopecije, alopecije areate, ožiljne alopecije, te je svugdje zamijećen uspjeh. Terapija PRP-om se primjenjuje i kod trensplantacije kose kako bi se bolje održale folikularne jedinice, te kako bi se poboljšalo zacjeljivanje donorske regije. Oporavak nakon ovog tretmana je također vrlo kratak, nakon zahvata je moguće crvenilo na tretiranom području te po koji manji hematom. Ovisno o stanju vlasišta te stupnju ćelavosti tretman PRP-om se može ponavljati u različitim intervalima od 2 tjedna do 4 mjeseca i u različitom broju ponavljanja.

Naručite se za besplatne konzultacije!

Nudimo stručan savjet i vrhunsku uslugu. Obratite nam se s povjerenjem.